قهوه سرد دم یا کلد برو - Cold Brew Coffee

بسیاری از قهوه‌نوش‌ها تفاوت‌ بین قهوه‌ی سرد (آیس کافی) و قهوه سرددم را می‌دانند. برخلاف قهوه سرد که از ترکیب قهوه‌ی معمولی و یخ به‌سرعت درست می‌شود، آماده کردن قهوه سرددم نیاز به آب و یخ، صبر و زمان دارد. اما آیا در غیاب گرما در روند دم‌آوری قهوه، میزان کافئین نوشیدنی محبوب‌مان هم تغییر می‌کند؟

در روش سرددم‌آوری، سابه‌ی قهوه و آب سرد با هم در تماس قرار می‌گیرند و زمان زیادی در همین حالت باقی می‌مانند. از طرف دیگر می‌دانیم که یکی از فاکتورهای تعیین‌کننده‌ی میزان کافئین در فنجان، مدت زمان تماس آب و قهوه است. سوال این‌جاست که آیا قهوه سرددم کافئین بیشتری از قهوه آماده‌شده با آب داغ دارد؟ وقتی پای کافئین وسط باشد نمی‌توان از نقش دما و البته مدت زمان نزدیکی آب و سابه قهوه غافل شد.

قابلیت انحلال کافئین بیش از هر چیز به دما بستگی دارد

به این صورت که میزان حل شدن کافئین در محلول در دماهای بالاتر بیشتر از دماهای پایین‌تر است. اگر شما در روش سرددم از همان نسبت سابه قهوه به آب استفاده می‌کنید که در روش دم‌آوری با گرما، بدون شک قهوه‌ی سرددم کافئین کمتری از قهوه‌ی دم‌شده در گرما خواهد داشت.» [به فرض ثابت بودن باقی متغیرها] یعنی زمانی که شما از آب داغ برای دم‌آوری قهوه استفاده کنید کافئین بیشتری می‌گیرید.

قهوه سرد دم چگونه تهیه میشود ؟

در تهیه قهوه سرد دم   دانه های قهوه را با درجه درشت آسیاب میکنن و با یخ و آب دم آوری میکنند 

روش های تهیه قهوه سد دم

برای تهیه قهوه سرد دم 2 روش وجود دارد 

غوطه وری imergen 

در روش غوطه وری سابه قهوه را با آب و یخ ترکیب میکنن و حداقل به مدت  12 ساعت زمان میبرد تا قهوه سرد دم آماده سرو شود 

در این غوطه وری قهوه سرد دم طعم و رایحه لطیفی دارد و تاثیر کافئین لحطه ای بیشتری نسبت به سایر روش ها حس میشود اما ماندگاری این نمونه روش پایین تر از روش چکانه است و می توان تا 3 روز اول از طعم و عطر آن لذت برد 

چکانه dripper

در روش چکانه قهوه سرد دم در تاور تهیه میشود به صورتی که در محفظه بالایی آب و یخ  در محفظه وسط قهوه آسیاب شده و در محفظه پایین عصاره قهوه  . به این صورت که با  چکان محفظه آب قطره قطره به مدت زمان بیشتر از 10 ساعت به روی قهوه و در نهایت عصاره گیری میشود

عصاره نهایی دارای طعم و عطر بالای است و شفافیت خیلی خوبی دارد . در این روش عصاره قهوه را میتوان در یخچال به مدت زمان 1 تا 2 هفته نگهداری و استفاده کرد